Отворено писмо бе написано от привържениците на Етър, с което призовават стадионите да бъдат отворени за публика, както вече бе направено в останалите сфери на обществения живот.

Публикуваме целия текст без редакторска намеса.

"Здравейте, господа управници - пак сме Ние! Да, онези едва няколкостотин, които ходят на стадионите за няколко хиляди, заемайки в повечето случаи едва 20% от капацитета на спортните съоръжения НА ОТКРИТО!!! Да, същите тези, които се блъскаме на опашките в претъпканите магазини от няколко квадратни метра НА ЗАКРИТО, а не можем да отидем на стадиона от няколко декара НА ОТКРИТО, за да помогнем на любимия си отбор!

Константин Мирчев: Само с желание не става

Константин Мирчев: Само с желание не става

"Нямаме голяма група футболисти и това оказва влияние"

Разбираме тежката ситуация, в която не само страната ни, а и целият свят се намира и заедно с всички желаем това да отмине час по-скоро. НО в течение на пандемията и предприетите противоепидемични мерки под формата на ограничения и забрани - започваме да смятаме, че всички останали сфери в един или друг момент са приоритет, но не и спортът!

В последните две десетилетия най-масовият спорт ,,Цар Футбол" върви стремглаво надолу поради ред явни причини, което доведе до отлива на фенска маса от стадионите! И ако в края на 90-те все още можеше да се наблюдават мачове пред пълни трибуни, то днес ,,в новото време" ситуацията е много по-критична...

Славни клубове тънат безславно в селски дивизии, а тези, които сме успели под някаква форма едва-едва да се държим на повърхността, сме обречени да потънем, защото я докарахме до там, че парите от билетите да са жизнено важни за погасяването на ред финансови задължения и такси. Десетки клубове опитаха с продажбата на виртуални билети, давайки възможност на феновете си да си подкрепят отбора в тази тежка финансова криза, но резултатите не могат да се доближат до тези осигуряващи ти НАЙ-големия лукс... Да гледаш отбора си на живо!!!

Обръщението ни е подтикнато от поредното ,,разхлабване" на мерки, при които се подновява посещението на заведения, нощни клубове и фитнес зали, а никъде не се споменава за стадионите?! Смятаме, че сме ощетени и държим да ни поясните ЗАЩО???

За пореден път се обръщаме към Вас, заявявайки ясно и категорично:

ОТВОРЕТЕ СТАДИОНИТЕ!!! ФУТБОЛЪТ Е ЗА ХОРАТА!!!", гласи съобщението, публикувано на официалния сайт на "болярите".

Александър Томаш: Преодолях препятствието

Александър Томаш: Преодолях препятствието

"Желая на всички да успеят да го направят! Бъдете здрави, приятели"