Подготовката на Етър за подновяване на Първа лига ще се състои в три етапа. Играчите започват да пристигат във Велико Търново от днес.

Първите индивидуални занимания на стадион "Ивайло" са предвидени от 15 май. Чужденците Дино Мартинович и Флорент Боджадж ще трябва да изкарат и 14-дневна карантина.

Първият етап е общоподготвителен микроцикъл на открито. Той ще става с участието на играчите по групи от по 4-5 състезатели с един-двама треньори. Предвиждат се по 4-5 занимания за деня по график, като всяко е по 60-80 минути. Задължително е спазването на минимално разстояние между футболистите и треньорите 5 метра.

Вторият етап е специално подготвителен микроцикъл на открито. Той вече ще е с участие на 7-11 състезатели с 2-3 треньори, като ще има по 2-3 занимания в деня по график, всяко по 70-80 минути. Остава задължително минимално разстояние от 5 метра.

Третият от етапите вече ще е в познатия пълен валиант на тренировки - провеждане на занимания с целия отбор по преценка на треньорските ръководства, включително учебна игра 11 на11.

Етър също получи средства от мярката 60/40

Етър също получи средства от мярката 60/40

Между одобрените клубове е и баскетболният Рилски спортист