Макар и на последното място в Първа футболна лига, Етър (Велико Търново) продължава с подготовката за отбелязване на 100-годишнината от въвеждането на футболната игра в града. Етърци обявиха и събитие, което трябва да се превърне в гвоздей нa всички тържества.

"Боляри! Настана времето да обявим новина, която от дълго време очаква всеки привърженик на Етър! Нашият любим отбор празнува на 24 април своя вековен юбилей. Предстои ни да отпразнуваме заедно 100 години от основаването на Етър! Подготвена е богата програма с ред интригуващи прояви, която да бъде отбелязан празника.

В Арда не приеха никак леко разочароващата загуба от Етър

В Арда не приеха никак леко разочароващата загуба от Етър

Собственикът на кърджалийци привикал на разговор всички футболисти

"Гвоздеят" на проявите е мачът между шампионския Етър и Пеневата чета от САЩ-94, постигнала най-големия успех в историята на българския футбол. Сблъсъкът е под надслов "Звездите на ЕТЪР" срещу "Звездите на НА БЪЛГАРИЯ"!", cе казва в официалното съобщение.

Също така се допълва, че в следващите дни ще има още новини за поредицата от прояви, с които на 24 април ще се празнува във футболно Велико Търново. Етър (ВТ) има специално място в най-големия успех на българския национален тим. Продукти на Етър са покойният вече Трифон Иванов, Красимир Балъков, Илиян Киряков, Цанко Цветанов, а роденият в Генерал Тошево (област Добрич) Бончо Генчев е минал в сериозна част от кариерата си през Велико Търново.