Италианският вратар Алесандро Гуарноне е най-новото попълнение на Етър (Велико Търново). Двете страни парафираха договор до 30 юни 2024 г. с опция за още една година. 24-годишният страж вече започна подготовка с "виолетовите" и се очаква да бъде картотекиран още в близките дни.

Алесандро Гуарноне е роден на 27 март 1999 г. в Милано, висок е 186 см. Юноша е на Милан, като преминава през всички гарнитури на италианския гранд - U15, U17 и U19. През 2019 и 2020 г. пази за швейцарския втородивизионен Киасо, а в следващите три сезона е в елитни отбори на Малта. Първата година пази за Биркиркара, а през 2022 и 2023 г. за Валета (Малта), като има общо там 58 мача. От 2 ноември Алесандро вече е футболист на Етър.

"В Академията на Милан бях от 13 до 19-годишен. После сезон и половина играх в Швейцария във втора дивизия, а в следващите три години бях в елитната дивизия на Малта. Сега вече ставам част от Етър. Договорът ми е за една година и ако Етър запази мястото си в елита, опцията е да остана още един сезон. Щастлив съм, че съм тук и съм готов да помогна на треньора и съотборниците си да останат в Първа лига", сподели след подписването на договора си Алесандро Гуарноне.

Той става вторият италиански вратар във великотърновския футбол след Марко Карканджиу, който пази за Етър-24 от 2009 до 2011 г.

Светослав Петров: Жалко... останахме с празни ръце, момчетата плачат в съблекалнята

Светослав Петров: Жалко... останахме с празни ръце, момчетата плачат в съблекалнята

"Изключително съм доволен"