Опитният халф Янко Ангелов е най-новото попълнение на Етър. Ръководството на великотърновския клуб и 29-годишният вътрешен полузащитник подписаха договор до края на състезателната година. Ангелов вече направи неофициален дебют в последната контрола с Лудогорец-2, спечелена с 2:0, а от днес официално е футболист на "виолетовите".

"Щастлив съм, че съм тук. Велико Търново е хубав град, а Етър - клуб с традиции и история, с публика. Чувствам се добре, мисля, че бързо навлизам във форма и се надявам с мачовете нещата да са все по-добре. Познавам голяма част от футболистите, предимно по-опитните. С някои съм играл, с други сме били съперници по терените. Целта пред Етър е висока - влизане в елита. Аз съм го правил три пъти, с три различни отбора, и като изключим това, че Етър е марка и традиция, мотивира ме, че има поставена цел. Това ме амбицира", заяви Янко Ангелов след подписването на договора си.

Вратарят Иван Дерменджиев е другото ново попълнение на Етър. Той проведе цялата подготовка с "виолетовите" и решението е той да бъде привлечен в отбора. 22-годишният страж е юноша на ДИТ и Царско село, роден е на 31 декември 2000 г. и е висок 193 см.