Етър спечели с 2:1 срещу Янтра (Габрово) в първия мач на новия старши треньор Емануел Луканов начело на тима. Сред "виолетовите" имаше както нови попълнения, така и играчи на проби.

Гостите откриха резултата още в 7-ата минута, когато след центриране отдясно Рафаил Пърликов стреля в близкия ъгъл на Ангел Мартинов за 0:1. За домакините в 20-ата минута при атака, тръгнала от Евгений Илиев, Лилиян Маринов беше в чиста позиция, но беше изпреварен от вратаря Християн Василев. Играта бе равностойна и предимно в централната част, а до почивката и двата тима създадоха по едно положение. В 33-ата минута Добромир Бонев от гостите центрира отдясно, но Ивайло Иванов с глава стреля над гредата. В края на полувремето хубава атака на Мартин Моран отдясно завърши с пас към Лилиян Маринов, чийто удар бе избит от вратаря.

През втората част времето не бе толкова горещо и темпото бе по-високо. В 57-ата минута Иван Петков технично изведе Георги Недков, който обаче би високо. Етър отговори с удар на Евгений Илиев от малък ъгъл, но също покрай гредата.

С две попадения, изработени от Кольо Станев, "виолетовите" успяха да стигнат до победата. В 63-ата минута Станев проби отдясно и подаде към Борислав Трендафилов, който технично с пета прати топката в мрежата за 1:1. Нов идентичен пробив на Станев отдясно в 78-ата минута завърши с прострелно центриране и бранител на гостите засече топката във вратата си за 2:1.

Етър започна подготовка

Етър започна подготовка

Ето подробности