Спортният директор на Етър Стефан Атанасов внесе яснота около селекцията и подготовката на отбора. За днес е насрочена първата тренировка на "болярите" за новата година.

Какво предстои в подготовката на Етър?

- Първите два дни играчите ще минат медицински прегледи, но следобед ще има занимания. След това тренировките ще бъдат на изкуствения терен в Царева ливада, ще ползваме и фитнес зали, а ако се наложи - и ДКС "В. Левски". На 13 януари е първата контрола със Спартак (Плeвен), като мястото не е уточнено, но най-вероятно ще е в Царева ливада. От 17-и отборът заминава на лагер в Турция, където ще изиграе четири контролни срещи. На 1 февруари се прибира и продължава подготовката за първия мач с Дунав.

Ясен ли е четвъртият съперник за мачовете в Анталия?

- Все още нямаме яснота, работим по този въпрос с туроператора, който урежда престоя ни в Турция. Надявам се до няколко дни да е ясно, но ако не - няма проблем на място да се намери противник, който да отговаря на нашите претенции. Другите три мача са срещу Динамо (Загреб), Лех"(Познан) и Кемниц.

Къде точно ще бъде лагерът?

- Както и миналата година - в Лара, Анталия. Хотелът и базата предоставят отлични условия за подготовката, надявам се нещата да минат добре организационно и отборът да се подготви по най-добрия начин.

Очаквате ли нови попълнения?

- Водим разговори с трима-четирима играчи, но на този етап нямаме подписани договори. От днес се присъединиха Милчо Ангелов от Славия и Илия Джамов, за които обаче тепърва ще се уточняват нещата. Селекцията движи г-н Балъков, така че той може да даде по-голяма яснота.

Етър се изправя срещу силни съперници в Турция

Етър се изправя срещу силни съперници в Турция

Програмата за зимна подготовка на "болярите" вече е ясна

Кога най-рано могат да се очакват нови имена?

- Всичко трябва да е ясно още преди заминаването за Турция, защото няма смисъл да водим някого там, без да имаме сигурност.

Ще има ли още напуснали играчи?

- На този етап са само Димо Атанасов и Чавдар Ивайлов, с които се разделихме по взаимно съгласие. Разделихме се и със Симеон Иванов. Но селекцията е в движение, засега други промени няма. Но това е изцяло в компетенцията на г-н Балъков.

Вашата оценка за есенния полусезон и седмото място?

- Спортно-технически отборът се представя отлично. Надградихме спрямо миналия сезон, съобразно възможностите на клуба постигнатите резултати са почти максимум.

Ще се справи ли клубът и по другите компоненти - финансово, структурно, организационно?

- Структурно винаги има какво да се желае, клубът винаги трябва да се развива в още по-добра степен. Маркетингово също много може да се желае, имаме желание за фен магазин например. Но всичко е въпрос на време и преговори с бизнесмени, община, приятели. Надявам се клубната управа да привлече още хора, които да помагат на клуба. Трудно е да се издържа отбор в Първа лига, но на този етап Етър се справя финансово с предизвикателствата и се надявам с добра политика и мениджмънт нещата да вървят в правилна посока.

Етър договори двама от ЦСКА

Етър договори двама от ЦСКА

Пламен Гълъбов и Никола Колев остават на "Ивайло"

Кога наистина ще заработи феншоп, защото това вълнува много фенове?

- Ние искаме да направим феншоп, а не искаме просто да правим някаква стаичка и да отбием номера. Нашата идея е да го направим в района на стадиона, а не на самия "Ивайло", защото когато има мачове, хората да имат свободен достъп до съоръжението и да пазаруват спокойно. Има чисто процедурни въпроси, те траят по няколко месеца, има и финансов момент. Хората от УС трябва да вземат решението и то да се случи с помощта на Общината. Надявам се до лятото това да стане и от новия сезон да имаме фен магазин на прилично ниво и да отговаря на очакванията.

Очакванията Ви за пролетния полусезон?

- Да задържим нивото, което показахме есента. Новите попълнения да стабилизират още отбора. Лично аз виждам перспектива в представянето за Купата на България и се надявам т.г. да направим пробив - да стигнем поне до полуфинал, а защо не и финал. В шампионата шестицата е голям залък за нас, но не е невъзможно да го постигнем. Времето ще покаже: как ще мине подготовката, как ще влезем в първенството... Ако няма контузии или неща, които да ни попречат да сме в оптимална форма, не е невъзможно да влезем и в топ 6.

Етър предлага нов договор на Велко Батрович

Етър предлага нов договор на Велко Батрович

"Болярите" искат да задържат черногореца