Изпадналият от елита Етър Велико Търново и досегашният административен директор на клуба Страцимир Тинчев се разделят. Тинчев е съобщил това на играчите в тяхната вайбър-група.

Официалната страница на "виолетовите" информира, че той напуска по собствено желание и днес двете страни разтрогнаха взаимоотношенията си след пет години съвместна работа.

Преди това беше в продължение на 10 години секретар на Зоналния съвет на БФС и един сезон изпълнителен директор на Видима-Раковски.

Минути след напускането си Страцимир Тинчев даде интервю, в което говори за причините за това решение, за бъдещата си работа и за това, че Етър завинаги ще остане за него част от неговото сърце.

Г-н Тинчев, защо се стигна до решението Ви за напускане?

- Взех това тежко решение не вчера, не миналата седмица, то е продиктувано от дълго мислене от моя страна. Съжалявам, но взех това решение.

Има ли някакво ново предизвикателство?

- За щастие има такова. Няма да крия, че предложението ми е от родния ми град, от Янтра (Габрово).

Има ли конкретни причини за това решение?

- Конкретен повод няма, но виждам, че лично аз няма какво повече да дам на Етър. Обратното не важи. Винаги ще твърдя, че Етър ми даде много - като опит, познанства, имидж. Етър завинаги ще си остане част от моя живот и моето сърце.

Свързано ли е решението Ви и с това, че Етър не успя да остане в елита?

- До някаква степен да. Но идеята ми е още от декември, преди идването на Томаш за старши треньор. Реших да дам последни усилия да помогнем на отбора да остане. Не успяхме, вероятно имам и аз вина.

Защо не успя Етър?

- Причините са комплексни. Няма да изпадам в детайли, защото са неща от кухнята, те трябва да се подобрят преди да се знаят от обществеността. Аз имам лична вина - че не можах да убедя хората, че Етър има огромен потенциал. Продължавам да го мисля. Аз не съм от Велико Търново, но в този град всички трябва да помагат на футбола, защото Етър е марка в българската футболна общественост.

Какво остана скрито за обществеността за вашата работа в клуба? Преди време Балъков сподели, че в Етър 3-4 души вършат работа колкото 10 в друг клуб, но мнозина не го разбраха. . .

- Остава подценена работата на хората в клуба като Деян Куздов, Стефан Атанасов . . . Това е един обем от работа, който е непонятен за хората, всички мислят, че тук не се прави нищо. Работата е много, свързана е с общуване с много институции и хора, с много проблеми за решаване. Подценяването на кадрите е основен проблем. Аз нямах възможности да взимам решения, а се занимавах с оперативната работа, но каквото трябва, съм го направил. Това важи и за Стефан Атанасов и Деян Куздов. Работим с хъс, сърце и душа. Тук е моментът да благодаря и на Краси Балъков, който е от малкото хора, които ясно и открито оцениха нашата работа. За тези 5 години имах много хубави моменти. Аз съм позитивен човек и лошото го загърбвам. Благодарение на възможността, която ми беше дадена от Александър Нанков и другите в управата, аз преживях неща, които винаги ще помня. Никога няма да забравя влизането в Първа лига, празника и шествието, докоснах се до велики моменти. Горд съм, че работих и бях част от този етап в развитието на Етър.

Етър се разделя със защитник

Етър се разделя със защитник

Договорът на Христофор Хубчев изтича