Защитникът на Евертън Йери Мина ще бъде на разположение за утрешната среща от Висшата лига с Лестър. Тио Уолкът и Джибрил Сидибе са близо до завръщане, заяви мениджърът на "карамелите" Карло Анчелоти.

Колумбийският защитник Мина пропусна и двете срещи на тима си от рестарта на кампанията, след като получи мускулна контузия в тренировките.

"Мина се върна. Фабиан Делф все още е контузен. Той провежда индивидуално лечение и тренировки. Не знам точно кога ще се възстанови напълно.

Сидибе ще се върне към заниманията в петък, а Тио в понеделник. Ще бъде много важно тези играчи да са на разположение. Имаме много мачове, така че ще бъде важно да имаме на разположение силен състав", каза Карло Анчелоти.

Защитникът Лейтън Бейнс се съгласи с краткосрочно удължаване на договора си до края на сезона, а Анчелоти се надява левият бек да остане поне още една година.

"Надявам се той да подпише. Лейтън е важна част от този отбор. Имаме голямо уважение към него като играч, като професионалист и като човек", добави 61-годишният италианец.

Карло Анчелоти не е чувал за освободения от Евертън Люк Гарбът

Карло Анчелоти не е чувал за освободения от Евертън Люк Гарбът

Италианецът изпадна в конфузна ситуация по време на пресконференция