Марк Гилеспи, който е трети вратар на Нюкясъл, може да направи дебют във Висшата лига на Англия в неделя срещу Уулвърхямптън, обяви мениджърът на клуба Стив Брус.

Титулярът Мартин Дубравка е за дълго време извън сметките заради травма в петата. Миналата събота неговият заместник Карл Дарлоу пострада при сблъсък с нападателя на Манчестър Юнайтед Маркъс Рашфорд при поражението с 1:4 миналата седмица. Тогава се видя че Дарлоу има големи пробелми, но Брус така и не се реши на смяна и "червените" дяволи" вкараха три гола в последните минути.

"Карл Дарлоу все още е извън сметките, защото има болки. Той беше ударен много лошо. Благодарни сме, че е по-малкото зло, тъй като има болка, но няма разкъсване", обясни Стив Брус. "Той е по-добре отколкото беше преди няколко дни. Дали ще бъде готов да играе, ще стане ясно в следващите 48 часа".

Снимка 502170

Източник: GettyImages

Гилеспи пристигна в Нюкасъл през юли, след като договорът му с шотландския Мъдъруел изтече. В два от трите мача в турнира за Купата на Лигата, в които му беше гласувано доверие, той запази мрежата си суха.

"Играл е три пъти до момента и изглежда добре. Особено, ако се наложи да направи дебют в неделя, то поне има някакво изиграно време зад гърба си", успокоява се  специалистът.

Брус изрази задоволството си, че в отбора се връща Мигел Алмирон, но най-вероятно той изобщо няма да бъде в групата.

"Той няма да играе през уикенда, защото изпусна първия самолет. Пристига в последния момент от ангажимента си за националния отбор. Той е Топ, Топ играч. Сигурен съм, че ще има голяма роля по-нататък", сподели още специалистът.

Манчестър Юнайтед победи Нюкасъл с три гола след 86-ата минута

Манчестър Юнайтед победи Нюкасъл с три гола след 86-ата минута

Успех с 4:1 за "червените дяволи"

Снимка 502168

Източник: GettyImages