Собственикът на Евертън Фарад Мошири заяви, че клубът не се продава, а той е близо до това да осигури пари, за да помогне за изграждането на новия стадион, съобщи "Ройтерс".

Мошири съобщи пред борда, че търси финансиране за изграждането на новия стадион в Брамли-Муур Док във видео обръщение, което се появи на клубния сайт.

"Клубът не се продава, а аз говоря с топ инвеститори, наистина качествени, за стадиона", казва Мошири пред борда.

"Мога да го направя сам и причината да искам да го направя и да доведа топ спортни инвеститори в Евертън. Близо сме до сделка. И не става въпрос да продаваме", добавя той.

"Стадионът е най-важната операция в момента, като време и бюджет. След като се измъкнем от лошите резултати напоследък, феновете могат да започнат да мечтаят с мен. Стадионът никога не е бил лукс за Евертън, това е необходимост", каза още Мошири.

Евертън играе всеки сезон от 1954-55 в елита на Англия, но през тази кампания е спечелил само 3 от 20 срещи и е на предпоследно място в класирането. Мошири уверява феновете, че нещата могат да се променят.

"Амбицията на Евертън е винаги да бъде част от елита. Ние сме част от елита. Амбицията ни е да не сме на дъното, искаме да играем в Европа", разясни собственикът.

Данжума финтира Евертън, подписва до часове с Тотнъм

Данжума финтира Евертън, подписва до часове с Тотнъм

"Шпорите" се договориха с Виляреал