Челси официално опроверга информациите, че Андрий Шевченко може да напусне "Стамфорд Бридж" след само половин година в клуба.

30-годишният Шевченко по-рано днес бе цитиран за казва, че мениджърът на "сините" не е доволен от играта му, заради което украинският нападател е готов да се завърне под наем в бившия си клуб Милан.

"Андрий Шевченко отрече появилите се днес в пресата информации, свързани с формата му, с Жозе Моуриньо, с Роман Абрамович и с бъдещето му в клуба", се казва в официалното съобщение на английския шампион.

Украинската звезда е дал интервюто за руското списание "ПроСпорт", което според Челси е грешно интерпретирано от британските медии.

Клубът разпространи и правилния превод на думите на Шевченко.

"Уважавам Челси и феновете на отбора, както и футбола и културата в Англия. В спорта винаги има добри и лоши моменти, това е нормално. Уважавам мнението на хората и критиките към мен", са точните думи на нападателя според Челси.

Британските медии обаче разпространиха доста по-различна версия на казаното от Шевченко.

"Уверен съм в себе си. Ако някой не харесва играта ми, ще се завърна в Италия и ще покажа, че още съм много добър. Не съм зчерпан за футбола. Всеки знае какво може Андрий Шевченко",цитираха нападателят журналистите на Острова.

Украинецът има 5 гола за Челси в 19 мача във всички състезания, след като премина от Милан на "Стамфорд Бридж" срещу 30 милиона лири през май.