Клубовете от Премиър Лийг ще гласуват на годишното си общо събрание през юни по предложение за премахване на системата ВАР от началото на следващия сезон, съобщават медиите на Острова.

ВАР се използва в английския шампионат от 2019 г. насам, но през тази кампания имаше много спорни инциденти, което засили критиките към системата и накара някои отбори и фенове да поставят под въпрос честността на първенството.

Уулвърхемптън вече официално внесе във Висшата лига резолюция, в която призовава ВАР да бъде премахнат това лято - и това ще предизвика гласуване, когато представителите на 20-те клуба се съберат на годишната си среща в Харогейт на 6-и юни.

В изявлението на вълците се казва, че този ход е направен "след внимателно обмисляне и с най-голямо уважение към Висшата лига, съдийската организация PGMOL и нашите съперници".

"Не обвиняваме никого - всички ние просто търсим най-добрия възможен резултат за футбола - и всички заинтересовани страни работиха усилено, за да се опитат да направят въвеждането на допълнителната технология успешно. След пет сезона с ВАР във Висшата лига обаче е време за конструктивен и критичен дебат относно нейното бъдеще. Нашата позиция е, че цената, която плащаме за малко повишаване на точността, е в разрез с духа на нашата игра и в резултат на това трябва да я премахнем от сезон 2024/25", се добавя в позицията на Уулвърхемптън.

Безобразно слаб Манчестър Сити излъга Тотнъм в Лондон и е на победа от титлата във Висшата лига

Безобразно слаб Манчестър Сити излъга Тотнъм в Лондон и е на победа от титлата във Висшата лига

"Гражданите" победиха с 2:0 след попадения на Ерлинг Халанд