Чех след сблъсъкаТитулярният вратар на английския шампион Челси - Петр Чех, който през октомври получи тежка травма на черепа, поднови тренировки с тима си, съобщииха от ръководството на клуба. 

Чешкият национал вече има занимания с топка, макар и по специална програма, която цели той да бъде максимално защитен при случайни съприкосновения или удари.

 "Петр е просто невероятен. Много хора, признавам си в това число и аз, вече го бяхме отписали за игра през настоящия сезон. Вместо това той ни показа какво означава силен дух и се пребори с контузията за много малко време. Сега всичко, което ме вълнува е кога ще успее да се върне на терена - дали през януари или февруари", коментира мениджърът на лондончани Жозе Мауриньо.

В отсъствието на Чех, на вратата на Челси се наложи третия вратар - закупения през летния трансферен прозорец Иларио. Ветеранът смени Карло Кудичини, който също получи травма малко след колегата си Чех, и за няколко мача успя да спечели доверието на сънародника си, измествайки от титулярното място италианеца.