Отборът на Астън Вила постигна първата си победа след завръщането в английския футболен елит.

Футболистите на Дийн Смит нанесоха поражение на госта си Евертън, надигравайки го с 2:0.

Снимка 439794

Източник: Twitter

Автор на първото попадение в мача стана Уесли, разписал се през първото полувреме на мача. В даденото продължение Елгази бе точен за 2:0.

Снимка 439797

Източник: Twitter

Евертън нямаше загуба в двата си изиграни двубоя до момента, като съставът не бе допуснал и попадение във вратата си. Днес и двата показателя бяха коригирани в негативна посока от съперника на "карамелите".

В 21-ата минута на двубоя Пелетейро асистира на Уесли, който вкара първия си гол за отбора в елита на страната. Това бе и единственото попадение за първите 45 минути.

Снимка 439796

Източник: Twitter

Резултатът можеше да се промени 8 минути преди изтичането на редовното време, когато влезлият като резерва Айоби стреля в лявата греда на пазената от Хийтън врата.

Иначе вратарят на домакините имаше доста работа в срещата, но се справи с всяко едно предизвикателство, което съперниковите играчи му предложиха.

Крайното 2:0 оформи Елгази, преодолял бранител пред себе си, а след това и вратаря, подпечатвайки успеха на състава си в последните мигове на даденото продължение.

Така Вила се поздрави с победа, а Евертън вече има "от всичко" - победа, равенство, а сега и поражение през новия сезон.

Снимка 439799

Източник: Twitter