Астън Вила реши да привлече с постоянен договор халфа Филипе Коутиньо от Барселона, след като активира откупната му клауза от 20 милиона евро. До момента бразилецът играеше във Вила като преотстъпен, обясниха от Барселона.

От "Ноу Камп" уточниха, че в договора са вкарали и клауза, че ще получат 50 процента от следващ трансфер от Астън Вила към трети клуб.

Коутиньо пристигна на "Вила Парк" през януари под наем, а сега тези 20 милиона евро перфектно ще помогнат на предишния му отбор да влезе в рамките на препоръчителния финансов баланс. Сега във Вила играчът се събира със Стивън Джерард, който вече е в ролята на треньор. Двамата бяха съотборници на терена с Ливърпул в периода 2013-2015-а година.

"Това е брилянтно попълнение за нас! Фил Коутиньо е модел за професионализъм. И отпечатъкът върху играта на отбора си пролича веднага след пристигането му пред зимата.

"Начинът, по който се държи на терена и извън него също е много важен за съблекалнята и отново показва своето високо професионално отношение. Младите могат само да се учат от него, доволен е Стивън Джерард.

Коутиньо пристигна в Барселона през 2018-а година за невероятните 142 милиона паунда, но така и не успя да се бетонира като неоспорим титуляр. През 2019-20 той прекара годината под наем в Байерн (Мюнхен), а към момента беше в Астън Вила.

Защитник на Барселона ще бъде опериран

Защитник на Барселона ще бъде опериран

Получи контузия на палеца