Босът на Брайтън Роберто де Дзерби определи Пел Гуардиола все още за №1 в професията и разкри, че се е вдъхновил именно от него, за да стане треньор.

Снощи Чайките спряха серията на Манчестър Сити от 12 поредни победи с равенство 1:1, с което южняците си гарантира и участие в Лига Европа.

"Станах треньор именно заради него. Не знам дали това е хубаво или лошо, но стигнах дотук, защото обичах Барселона и разучавах много работата му" заяви 43-годишният Де Дзерби.

Гуардиола: Играхме добре срещу Брайтън, след като изпихме всичкия алкохол в Манчестър

Гуардиола: Играхме добре срещу Брайтън, след като изпихме всичкия алкохол в Манчестър

Ако Манчестър Сити триумфира срещу Юнайтед и Интер, ще спечели требъл.

"Не искам да копирам никого, но в началото взех някои неща от него, а и още отпреди това, докато играех също, така че Пеп все още е №1. Може и да съм добър треньор, но без страхотните играчи тук, нямаше да постигна нищо" добави наставникът, чийто тим стигна до равенството след страхотен гол на Хулио Енсисо.

"Беше много трудно, защото срещу Сити винаги е тежко, но ние играхме добре, заслужихме равенството и заслужаваме да играем в Лига Европа. Дори и в трудни моменти не загубихме стила си и това да пресираш непрекъснато съперника човек за човек означава, че имаме кураж" каза още Де Дзерби.