Мениджърът на Евертън Франк Лампард каза, че бъдещето му в клуба е извън неговия контрол, след като отборът отпадна от ФА Къп след поражение с 1:3 от Манчестър Юнайтед.

Евертън се смъкна в зоната на изпадащите след домакинска загуба с 1:4 от Брайтън във вторник, а след шеста загуба в седем мача Лампард заяви, че не се тревожи за работата си.

"Това не е под мой контрол. Не искам да се концентрирам върху темата. За мен е важно да се съсредоточа върху това, което видях тази вечер и това беше представяне, което всеки мениджър иска с отношението на отбора", каза Лампард пред ITV.

"Фокусът сега е Саутхямптън и следващата ни среща във Висшата лига. Не искам да говоря за бъдещето си, искам да говоря само за футболистите и колко добре играха", добави той.

Нападателят на Евертън Алекс Иуоби беше изнесен на носилка, а Лампард каза, че той е с травма на връзки на глезена.

"Мисля, че заслужавахме повече. Играчите бяха много, много добри по отношение на организацията, на игровия план, на работната етика. Неща, които трябва да са основни във футбола, но хората ги поставят под съмнение. Бяхме наистина добри. Мисля, че имахме по-добри шансове, добри шансове за нас и отменен гол. Маркъс Рашфорд вероятно беше разликата между отборите. Един индивидуален талант може да направи това", добави мениджърът.

9000 гостуващи привърженици аплодираха отбора си извън терена след поражението за ФА Къп, а Лампард каза, че реакцията им показва, че неговият тим все още може да "обърне съдбата си".

"Когато футболистите играят с духа на играч на Евертън, феновете ще реагират на това. Дори при поражение и това говори много. В английското първенство нещата се променят много бързо и когато си в трудна ситуация, трябва да работиш много упорито, за да се измъкнеш от нея", добави той.