Бившата легенда на Тотнъм Хотспърс и някогашен национал на Англия Крис Уодъл, се изказа доста критично за капитана на България Димитър Бербатов. В днешният брой на вестник "Дейли Експрес", Уодъл говори за поведението на българина, който според него няма моралното право да иска трансфер в Манчестър Юнайтед.

"Тотнъм пое риск с покупката на Бербатов", започва Уодъл. "Знаехме, че има доста качества, но той е много темпераментен. Свърши чудесна работа за "шпорите", класен играч е, но се чудя защо такива хора сключват четири или петгодишни договори. Явно желанието му винаги е било да играе една или две години и след това да премине в някой друг клуб", продължава бившият футболист на Тотнъм и френския Олимпик (Марсилия).

"Мисля, че трябва да се въведе ново правило, съгласно което да се забраняват трансфери, ако даден играч е подписал дългосрочен договор и е изиграл вече определен брой мачове", предлага Уодъл.

"Ако не играеш, добре, можеш да напуснеш. Но ако участваш в 75 % от мачовете, без да броим контузиите, клубът трябва да има право да те задържи. Това би било от полза за клубовете, защото е лесно играчите да кажат: "Прекарах една чудесна година, тръгвам си", разсъждава някогашния английски национал, участвал на световното първенство в Италия през 1990 година.

"Бербатов иска да отиде другаде и какво ако това не стане? Ще се сърди до януари ли ?" риторично пита Крис. "Затова трябва да има правило", категоричен е англичанина.

"Всеки ден различен играч иска да напусне клуба. Колко играчи могат да играят в Шампионската лига? Много малко. Става смешно и това е просто извинение за играчите, които искат да напуснат", смята Уодъл.

"Същото нещо може да се случи и с хърватина Лука Модрич след една година. Ако Тотнъм завърши на 10-то място, а Модрич е невероятен, тогава какво ще се случи? Така се превръщаш в сателитен отбор", ужасен е той.

"Погледнете Арсенал, класираха се за Шампионската лига и въпреки това се затрудняват да задържат играчите си. В това има нещо грешно. Сега играчите искат само трансфери, трансфери, и пак трансфери,добавя Уодъл.

"Вземете за пример Роби Кийн, той бе страхотен за 18 месеца в игра за Тотнъм, но Ливърпул дойде и си го взе. "Шпорите" отказаха офертата от 20 милиона паунда за Бербатов от Ман Юнайтед".

"Сега обаче Сър Алекс Фъргюсън се чуди, дали да не увеличи офертата за него. Смята се, че 24 милиона паунда ще са достатъчни, за да бъде привлечен българина. Барселона също ухажва Бербатов и мисля, че добрите отношения между Барса и Тотнъм могат да бъдат от полза за подобен трансфер" завършва в заключение Крис Уодъл.