Според Карло Анчелоти младата италианска звезда Мойс Кийн се нуждае от време за адаптеция в английското първенство. Анчелоти беше назначен начело на Евертън след уволнението на Марко Силва, тръгнал си заради лоши резултати.

19-годишният бивш нападател на Ювентус се присъедини към "карамелите" през лятото с трансфер на стойност 27.5 милиона евро. Въпреки голямата си цена, той все още не впечатлява във Висшата лига. В мача на Евертън с Манчестър Юнайтед временният мениджър Дънкан Фергюсън вкара Кийн като резерва и го извади след 18 минути, заради неизпълнение на тактическите указания.

"Помня много добре добре пристигането на Мишел Платини в Ювентус от Сент Етиен. На него му трябваха шест месеца, за да свикне с новата обстановка, а в случая говорим за Платини. Аз имах същия проблем с Ървинг Лосано, който пристигна в Наполи и е две или три години по-възрастен от Кийн. Просто трябва да бъдем търпеливи с младите футболисти.

Снимка 452480

Източник: Twitter

Кийн беше трансферна цел и на Наполи, когато аз бях треньор, но той избра Евертън. Той има чудесни качества и съм сигурен, че ще бъде топ талант, но на 19 години за него всичко е ново", сподели Анчелоти.