Селекционерът на Англия Фабио Капело показва железни нерви и непукизъм. Въпреки че "Трите лъва" не се представят особено убедително в квалификациите за Евро 2012, италианецът е уверен, че тимът му ще спечели надпреварата в Полша и Украйна.

Както е известно, островитяните са в една и съща квалификационна група с България и следващият им двубой е именно на стадион "Васил Левски". На този етап обаче Англия поделя първото място с Черна гора, а предстои и мач в Подгорица.

Въпреки това Капело не само не поставя под въпрос евентуалното класиране на еврофиналите, а дори е уверен и в успеха там. След турнира пък Капело няма да подновява договора си с английската федерация, а дори има сериозен шанс да сложи край на кариерата си.

"Мисля, че последната ми година ще бъде много добра. Надявам се наистина да е така. Ще се опитам да се справя възможно най-добре начело на Англия. Искам да спечеля трофея от Евро 2012 със страната и ще дам всичко от себе си, за да може да го направя.

Честно казано наистина мисля, че имаме големи шансове и можем да се поздравим с титлата от европейското. Никой не иска да бъдем в ролята на губещи", каза италианският специалист, който е бил шампион с Рома, Милан, Ювентус и Реал Мадрид.