Защитникът Хари Магуайър е на мнение, че Англия разполага с футболисти, които могат да покажат качества във важните моменти и че отборът е готов да спечели титлата на Европейското първенство в Германия.

Англия, която не е вдигала голям трофей от Световното първенство 1966, стигна до финала на Евро 2020, където загуби от Италия след изпълнение на дузпи.

"Чувствам, че като екип сме готови да спечелим Евро 2024", каза Магуайър пред медиите преди приятелския мач с Бразилия в събота.

Арсенал яде здрав брой в секретна контрола

Арсенал яде здрав брой в секретна контрола

"Топчиите" паднаха с 0:4 от отбор, намиращ се в Чемпиъншип

"Ако искаш да спечелиш Европейското първенство, вероятно ще трябва да победиш след дузпи. Футболният турнир е изграден върху такива големи моменти. Четвъртфиналът срещу Франция на Световното първенство 2022 можеше да се развие по всякакъв начин, но победата беше за тях", добави той.

"Имаме играчите, които да се справят в най-важните моменти. Трябва да сме психически подготвени, така че да се възползваме от ситуациите в този турнир", каза още английският национал.

Магуайър, който получи критики за представянето си миналата година, добави, че представянето за Англия като играч на Манчестър Юнайтед е било допълнителен тест за него.

"Мисля, че различните клубове имат различен контрол върху играчите и това има голям аспект върху феновете, когато видят как Гарет Саутгейт избира състава", добави Магуайър.

"Всеки футболист, който е играл за Юнайтед и за страната, е идвал във време, когато хората не са били щастливи. Това е неразделна част от футбола - да играеш за такъв велик клуб. Не бих го променил за нищо на света", каза още той

Англия е в група със Словения, Дания и Сърбия на Евро 2024, което започва на 14 юни в Германия.