ВЕвертън планират спешна продажба на свои играчи, за да подобрят бързо финансовото състояние на клуба и да избегнат сериозния риск от фалит, твърди The Sun. Собственикът Ферхад Мошири се намира под огромно напрежение да предприеме драстични мерки до края на месец юни, в противен случай отборът може да бъде поставен под администрация, при която външни одитори ще управляват клуба.

Британското издание допълва, че дълговете на Евертън към компанията 777 Partners нарастват, достигайки 200 милиона паунда след последните инжекции от 15 милиона паунда за покриване на разходи за заплати и строителство на новия стадион.

Информациите, че именно 777 Partners би могъл да стане новият собственик, в крайна сметка не се реализираха, и се очаква официално потвърждение за това до края на седмицата. "Карамелите" вече наказани два пъти през изминалия сезон за нарушение на финансовите правила на Висшата лига, след като отчетоха загуби от 371.8 милиона паунда за последните три години.

Именно по тази причина Евертън ще трябва да продаде част от най-добрите си играчи, от което е готов да се възползва Манчестър Юнайтед. Не е тайна, че "червените дяволи" проявяват интерес към младия и перспективен централен защитник Джарад Брантуайт, за когото мърсисайдци искаха 80 милиона паунда, но сега може да се наложи да го продадат за половината от тази сума. Вратарят Джордан Пикфорд, Абдулай Дукуре, Амаду Онана и Дуайт Макнийл също се очаква да бъдат продадени.

Манчестър Юнайтед набеляза защитник на Евертън

Манчестър Юнайтед набеляза защитник на Евертън

Ето подробности