Стивън Джерард е готов да сложи край на кариерата си в националния отбор на Англия след края на Евро 2012. Причина  за неговото решение е желанието му да се отдаде изцяло на клубния си тим Ливърпул. Това призна самият капитан на „червените" пред списание „Пийпъл", малко след като обяви, че иска да носи капитанската лента на Англия по време на първенството в Полша и Украйна.

В последно време  Джерард е преследван от редица контузи и е категоричен, че причина за оттеглянето му от националния тим няма да бъде нежеланието му да играе за страната си.

„Обичам да играя за моята родина , но трябва да помагам на Ливърпул. Ще обмисля сериозно финалното си решение. Все още не съм говорил с никого за това. Не съм взел решение, защото трябва да разгледам въпроса от много страни", сподели 31-годишният полузащитник.

„ През този сезон съм напълно съсредоточен  върху представянето си в Ливърпул . След него се надявам и на достойно представяне на Евро 2012 с Англия. След това ще му мисля. Имах много контузии и знам, че искам да играя за моя тим толкова дълго, колкото мога. Познавам доста футболисти, които са спрели международните си изяви и това им е помогнало да стабилизират клубната си кариера", разкрива Стиви Джи.

Днес Стивън Джерард ще изведе с капитанската лента съотборниците си от Ливърпул във финала за Каринг  Къп. Срещата започва от 18:00 и ще се играе на митичния стадион „ Уембли".