Димитър Евтимов е една от най-големите вратарски надежди в България. Роден е на 7 септември 1993 година в Шумен. Син е на шуменския футболист Иван Евтимов-Лисика. Започва да играе в детскд-юношеските формации на родния си град. В един момент е отхвърлен от Левски, но след това Емил Димитров и Христо Стоичков му подават ръка и заиграва в Чавдар (Етрополе). От там на 17 години излиза в Англия. В момента е втори вратар на славния Нотингам Форест.
Специално за Bulgariautre.bg Митко Евтимов даде интервю в което разказа пътя си до отбора на Форест изпълнен с интересни моменти.

- Митко, каква е ситуацията около теб сега в Нотингам?
- В момента съм втори вратар на отбора. Титуляр е Карло Дарлоу който е на 24 години. Той е при нас под наем от Нюкасъл и в края на сезона ще се върне при „свраките". Надявам се,че по този начин ще ми се отвори възможност да бъда аз титулярен вратар на Форест от новия сезон. Придобих опит благодарение на добрата клубна политика. Бях изпратен под наем В Мансфийлд и там пазих редовно и успях да натрупам повече увереност на вратата. Доскоро треньор на Нотингам бе Стюърт Пиърс. Сега го замести Дъги Фридман.

- Доста често нападатели в началото на кариерата си пазели на вратата, а вратари са били полеви играчи. При теб имало ли е такъв момент?

-(смве се) Да. И той е комичен момент. Бях в детския отбор на родния ми Волов(Шумен). Играех като вътрешен халф. Върнах се на терена след боледуване. Но в деня в който имахме мач, треньорът ме помоли да пазя защото един от играчите се разболял. Явно нещо ми стана в тази среща и спасих всичко каквото можеше да се спаси. И така, за един мач, от халф станах вратар. Уж временно, но стана завинаги. А и на мен тогава ми хареса да бъда на вратата.

- Кой ти е бил любим вратар в детството?
- Харесвах много Едвин Ван дер Саар. В България нямах любим вратар, но за мен като играч Христо Стоичков си остава и до ден днешен най-големия.

- Разкажи как не са те оценили в Левски?
- Отнесоха се много лошо с мен. Първоначално ме повикаха и ми казаха,че ще живея в обшежитието. После се оказа обаче,че било пълно и ми заявиха да си намеря квартира която да плащам. Родителите ми ме върнаха в Шумен.

- И после идва моментът в който заминаваш в Етрополе?
- Да,точно така. Винаги ще бъда благодарен на Емил Димитров и на Христо Стоичков.Те направиха невероятно нещо да се върна във футбола в труден за мен момент.

- Бил си заедно с Чочев съотборник в Чавдар(Етрополе)?
- Не само, че бях съотборник ами бяхме много близки и деляхме по лагерите заедно една стая. Сигурно и аз щях да заиграя като него в ЦСКА, но на 17 години се отвори възможност за Англия и заминах за Нотингам.

- Предполагам знаеш,че ЦСКА отстрани Нотингам  в турнира за КЕШ през 1980 година  след две победи с по 1:0, а английския отбор бе тогава действащ европейски клубен шампион?
- Как да не знам. В Нотингам още говорят за тези мачове. И двете срещи в София и в Нотингам със славнинте победи на „армейците" съм ги гледал на видео много пъти.

- Виждал ли си на живо тогавашния техен вратар Питър Шилтън?
- Преди една година го видях и успях да си поговоря с него. Той е икона на Нотингам и английския национален отбор. Невероятен вратар е бил.

- За легендарния треньор Брайън Клъф също сигурно знаеш доста неща?
- Много често съм минавал по специалната алея която разделя Нотингам от Дерби Каунти. Невероятно е защото двата отбора са големи съперници. Но в негова чест този път се казва така защото той е бил треньор и на двата отбора.

- Кои са другите съперници на Нотингам Форест освен Дерби Каунти?
- Лестър и Лийдс са други два големи съперника защото също са на близки разстояния.

- Ще те питам как приемаш историческия факт,че Нотингам е единствения тим който има една шампионска титла на Англия, тоест на своята страна, и два пъти е носител на КЕШ?

- Наистина отборът на Нотингам е световен футболен феномен. Феновете на отбора живеят с тези подвизи. Смятам,че скоро Нотингам ще заиграе във Висшата лига. За съжаление обаче тази година това няма да стане защото сме доста назад. Тръгнахме добре, но сега трябва да наваксваме. Един ден обаче Форест ще играе отново във Висшата лига.

- Разкажи как така си едва на 21 години а вече имаш треньорски лиценз „Б"?
- Знаете, че в Англия се държи много на обучението на младите футболисти за да може след време да имат и друга професия освен футбола. Изучаваме всички предмети в училище като в другите учебни заведения които не са спортни. Успоредно с това ни преподават и тънкости на треньорската професия. Сега ми е твърде рано, но бих искал като завършва един ден кариерата си на терена да бъда треньор. Или на вратарите,а защо не и на представителен отбор или национален както бе Дино Дзоф.

- Сега, сигурно мислиш един ден да пазиш на вратата на националния отбор?
- Доскоро бях в националния отблор на България до 21 години, но вече ги навърших. Сега си чакам подходящия момент за представителния тим. В момента обаче България има твърди титуляри в лицето на Владо Стоянов и Ники Михайлов. Просто ще изчакам подходящия за мен момент.