Полузащитникът Деклан Райс се сбогува с клуба и феновете, след като напусна Уест Хям в посока Арсенал. Трансферната сума от 105 милиона лири е рекордна за правата на английски футболист.

Дейвид Мойс се оплака от забавянето на трансфера на Деклан Райс в Арсенал

Дейвид Мойс се оплака от забавянето на трансфера на Деклан Райс в Арсенал

"Не мога да повярвам, че едни невероятни 10 години свършиха. Уест Хям беше огромна част от живота ми на и извън терена. Сбогуването никога не е лесно. Изпитах невероятни емоции в този отбор, включително онази вечер в Прага.

Освен това в Уест Хям израснах като човек, като играч и като капитан. От първия момент, в който станах капитан на отбора, не почувствах нищо друго освен гордост и страст. Черешката на тортата за мен като капитан беше спечелването на Лигата на конференциите.

Връзката ми с феновете означава много за мен и семейството ми. Отнасяте се към нас като към свои от деня, в който пристигнах. Благодаря Ви. Всеки знае колко специален е Уест Хям. Благодаря ти за прекрасните спомени и някои от най-хубавите дни в живота ми. Обичам ви всички", заяви Райс пред официалният сайт на клуба.

Райс е юноша на Уест Хям. През сезон 2022/23 футболистът вкара 5 гола и направи 4 асистенции в 50 мача за отбора във всички турнири и стана носител на трофея в Лигата на конференциите.