Мениджърът на Лестър Сити Брендън Роджърс се изказа ласкаво за нападателя на "лисиците" Джейми Варди, който бе с основен принос за победата на тима с 2:0 над Арсенал. Англичанинът вкара първото попадение в двубоя и подаде на Джеймс Мадисън за крайното 2:0.

Лестър победи Арсенал и излезе втори

Лестър победи Арсенал и излезе втори

След загубата "артилеристите" са на шесто място в класирането със 17 точки

"Джейми Варди е нападател, който е сред най-добрите в европейския футбол. Носи много на отбора ни. Даваме му нужната свобода, от която се нуждае. Ние сме агресивен отбор, играем бързо, а това спомага на неговия завършващ удар, както и точността му - феноменален е", заяви Брендън Роджърс.

"Това е отбор, който е много фокусиран и се защитава много добре. Усещах, че контролираме голяма част от мача. Победата е чудесна, защото я направихме срещу отбор, който наистина може да те нарани. Способни бяхме да се справим с тази опасност и играхме чудесен футбол", заяви още специалистът.

"Отне ни време да заиграем нашия стил, но играчите са наясно със своите качества и могат да спечелят срещу всеки отбор. Играхме срещу топ отбор с добри играчи, така че трябваше да останем спокойни. Много, много важни три точки", каза още мениджърът на Лестър.