Бърнли записа първата си победа през сезона в английската Висша лига. Отборът е и с мач по-малко на сметката си, като е изиграл едва 8 срещи от началото на кампанията.

Тази вечер футболистите на тима се наложиха над гостите си от Кристъл Палас с минималното 1:0.

Единственото попадение в мача реализира Крис Ууд, разписал се още след 8 минути игра на "Търф Мур".

Снимка 506606

Източник: Twitter

Домакините имаха редица въпросителни за отговаряне преди началото, като под въпрос за участие в срещата бяха Тейлър, Корк, Питерс, Брейди, Стивънс и Гудмундсон.

Лекарският щаб на клуба обаче направи чудеса, за да вдигне половината от оплакващите се от травми състезатели на крака и част от тях взеха участие в сблъсъка.

Нещо повече - Гудмундсон можеше да реши всичко в срещата с плътен изстрел към вратата на съперника, който обаче рикошира в горната греда.

Снимка 506603

Източник: Twitter

За гостите възможности да се разпишат имаха Батшуай и Бентеке, но и двамата нямаха късмета да го направят.

Бентеке можеше да вкара изравнителен гол в последните минути от редовното време, но Поуп се намеси решително и изби топката. При падането си обаче той удари главата си в десния крак на Бентеке. Наложи се намесата на медицинските лица на клуба, които оказаха помощ на вратаря на самия терен.

Снимка 506604

Източник: Twitter

Първоначалните впечатления бяха, че раната бе залепена на място, като медиците изпитаха и усещането за равновесие и концентрация на вратаря, след като той се изправи на крака. Все пак играчът довърши оставащите няколко минути от сблъсъка.

Така Бърнли победи за първи път през сезона, но остава в незавидна позиция в класирането. Палас е все така в средата на таблицата с временното подреждане.