Звездата на лондонския Арсенал Тиери Анри призна, че не съжалява за избора си да остане в тима на "топчиите". Както е известно, през летния трансферен прозорец нападателят бе считан за сигурно ново попълнение на испанския шампион Барселона, но в последния момент реши да остане в Лондон и да продължи договора си с клуба.

"Определено не съжалявам за решението си. Казах и тогава, че просто сърцето ми не ми даде да напусна Арсенал. Тук съм от дълги години и клубът ми е като роден дом. Сега разбрах, че съм постъпил правилно. Щастлив съм тук и нямам никакво намерение да напускам. За мен винаги е било по-важно да се чувствам верен на себе си и тима си, а не толкова къде играя и колко печеля", категоричен е френският национал.

Припомняме, че Анри се присъедини към Арсенал от италианския Ювентус през август 1999-та година за сумата от 10,5 милиона паунда. В тима на "артилеристите" му е гласувано доверие да поеме ролята на централен нападател, която се оказва и най-подходящият избор за него (в Ювентус играе като крило).

За годините досега той се превръща в една от най-големите легенди на клуба - рекордьор по брой отбелязани голове във всички състезания. След напускането на Патрик Виера е получава призванието да носи капитанската лента на тима.