Собственикът на Челси, Роман Абрамович е увеличил състоянието си с повече от 3 милиарда английски лири само за последната календарна година. Това показва престижната класация на в. „Сънди Таймс" (2006-2007г.) за най-богат човек на Острова.

Според изданието, в момента Абрамович притежава 10.8 милиарда лири срещу 7.5 милиарда, с които бизнесменът е разполагал в края на 2005 година.

Финансите на руския милиардер помогнаха на Челси да спечели титлата на Премиършип в последните два сезона, като според информацията Абрамович е вложил около 440 милиона лири за селекцията на лондонския клуб в този период.

Въпреки баснословното си богатство, Абрамович заема второ място в класацията. Начело е собственикът на „Митал стийл", Лакшми Митал, чието богатство възлиза на 13.2 милиарда английски лири. Да припомним, че Лакшми е по-голям брат на Прамод Митал - новият собственик на ЦСКА.

Сред действащите футболисти начело е Дейвид Бекъм. Бившият капитан на Англия, заедно със своята половинка Виктория, притежава 87 милиона лири.