От днес в Академията на Дунав (Русе) стартират двама нови треньори. Това са Динко Дерменджиев и Александър Маринов, съобщиха от клуба. И двамата са млади и амбициозни наставници, на които клубът ще разчита дългосрочно в изпълнение на своята програма за развитие на талантите си.

Динко Дерменджиев ще поеме родените през 2008 г. вместо досегашния треньор Драгомир Григоров. Той също ще бъде ангажиран и с набор 2010, където ще работи в екип със сегашния треньор Йордан Стоянов.

Александър Маринов от своя страна ще бъде ангажиран с елитната юношеска формация до 15 години заедно с Илиян Памуков, както и в подготвителната й формация.

Спортният директор на "Драконите" Мартин Цирков заяви, че промените в клуба са дълго обмисляни и целят да се вдигне нивото на Дунав като клуб.

Треньорски тандем ще възражда Дунав

Треньорски тандем ще възражда Дунав

Цирков и Кирилов застават нечело на тима

"Целта на всички промени е да са в унисон с новите ценности на клуба, основани на екипното начало, синхрона, дисциплината и социалната дейност. Идеята ни е всяка юношеска формация да се подготвя от екип, състоящ се от минимум двама треньори, които да повишат качеството на заниманията и контрола върху правилното изпълнение на задачите от страна на състезателите. Така ще може да се акцентира и върху индивидуалното развитие на подрастващите. Също така, всички формации ще се подготвят по координирана програма, която съставяме заедно с някои от най-добрите консултанти в детско-юношеския футбол в страната. Изследваме и много добри примери от чужбина, като методиката на Динамо Загреб и се опитваме да достигнем до наше собствено решение, което да работи на местна почва с нашите специфики и предизвикателства", коментира Цирков.

Преди и след края на новия полусезон ще бъдат направени и контролни тестове на всички футболисти в Академията. В процес на внедряване е и електронна система, която да проследява техните резултати във времето. Клубът ще инвестира и в квалификацията на треньорите си в школата, като част от бюджета за 2021 ще бъде насочен именно в това направление.

Освен в спортно-технически план, Дунав ще вложи значителни усилия и върху извънтренировъчното развитие на децата. В тази връзка се основава програма за социални дейности и активности на трениращите в него, която ще бъде предназначена само за дейности в полза на обществото.