Нападателят на Дунав (Русе) - Стефан Христов сподели очакванията си за развитието на първенството.

"Победата над Арда беше много важна за отбора ни. Отидохме с мисълта за победа и я спечелихме. Беше важна от гледна точка на това, че нямахме победа като гост. Постигнахме я и сега за нас е важно да запазим доброто представяне и да го покажем срещу тима на Етър", заяви той пред "Диема".

"Чувствам се чудесно, обстановката е отлична, има страхотен колектив. Гоним класиране, което да ни позволи да останем в групата без да се налага да играем баражи за оцеляване. Те са може би най-неприятната част от цялото първенство. Затова се борим за по-предно класиране, за да ни е спокойно".

"Откакто играя в Първа лига последните 3 години, често съм използван на фланга. Аз самият усещам, че това е моята позиция. Мога да играя и като нападател. Когато бях по-млад играех като нападател, но впоследствие натрупах опит и повечето треньори ме използват на фланга".

"Людмил Киров е много добър треньор, мотивира ни добре. Досега поне не съм имал такъв мотиватор. Излизаме и се раздаваме всеки мач за клуба и за него. Работим много добре, всичко е перфектно".

"Амбициран съм да играя за по-голям отбор. Ще се раздавам всеки мач на терена и дай Боже да имам трансфер зимата или лятото. Бих играл във всеки един български отбор", завърши Христов.

Дунав ще се готви една седмица извън своя стадион

Дунав ще се готви една седмица извън своя стадион

Причината е регенарация на терена