Новият кмет на Русе - Пенчо Милков заяви, че ще се опита да спаси намиращия се в деликатна финансова ситуация тим на Дунав. Според него обаче това ще се случи и с намирането на сериозни спонсори.

"Общината е давала до момента по 270 хиляди лева годишно на Дунав и мога да гарантирам, че отборът ще продължи да получава тази сума. Ще проверя след встъпване в длъжност дали сумата може да бъде и увеличена", обяви новият градоначалник, който ще влезе в длъжност от понеделник.

Огнян Цветанов: Надявам се да се мобилизира русенският бизнес и по някакъв начин да помогнат на Дунав

Огнян Цветанов: Надявам се да се мобилизира русенският бизнес и по някакъв начин да помогнат на Дунав

"Кампанията на русенци за подпомагане на клуба не върви добре. Има събрани около 1000 лева"

"Честно казано, не съм запознат толкова със ситуацията, но по това, което чувам, в момента бюджетът на отбора е 2 милиона лева годишно. Невъзможно е Община Русе да извади такива пари, това е ясно. Ще се търсят спонсори и ще се опитаме да агитираме местния бизнес да помага", каза Милков пред колегите от football24.bg.

"Доколкото съм запознат, ситуацията в отбора е тежка и наистина съжалявам за това. Истината е, че аз обичам Дунав и ще дам всичко от себе си отборът да си стъпи на краката. Вероятно ще имам срещи с ръководството на клуба и ще видим какво ще се прави", добави новият кмет на Община Русе.

Людмил Киров: Ситуацията в клуба е положителна, заплати ще има

Киров: Ситуацията в клуба е положителна, заплати ще има

"На лицата на футболистите имаше усмивки, ако е вярно за Ахмедов - желая му успех"