Наставникът на Дунав - Людмил Киров похвали футболистите си след загубата с 0:2 от Левски. Специалистът призна, че клубът е намерил пари за пътуването до София в последния момент.

"Поздравявам моите футболисти! Колебливо първо полувреме, говоря за моя отбор. Имахме някои ситуации за гол, ако ги бяхме вкарали, мачът щеше да е по-интересен, но, уви, не успяхме. Казах им на почивката, че Левски си е Левски, но дяволът не е толкова черен. Те излязоха и опитаха да вкарат гол. Няма какво да гледам положението за първия гол на Левски, има си съдия, не мога да коментирам засада и фаул срещу вратаря. Положението не е розово - това, което се случва с нашия отбор е неприятно, не съм го очаквал".

"В последния момент намерихме пари за пътуването, дойдохме, настанихме се, да се надяваме, че хората, които милеят за футбола в Русе, ще помогнат. Не искам да коментирам тези въпроси, за момента президент е Огнян Цветанов, към него тези въпроси, аз съм старши треньори. Огнян Цветанов е с нас постоянно, той пътува с нас и знае за какво става въпрос, коментираме темата с безпаричието. Всеки мач атакуваме, играем в атака 4-3-3, много важен мач имаме с Ботев (Пловдив), надявам се да спечелим трите точки от този мач. Не мога да коментирам дали Ботев са в криза, това не ни интересува".

"Имаме нужда от 2-3 футболисти, в момента сме с група от 16-17 човека, но нека първо се концентрираме върху останалите работи, които тежат на отбора, да видят, че всичко е наред", заяви Киров на "Герена".

Левски победи Дунав с 2:0 в мач от първенството

Левски си върна второто място в шампионата след очакван успех над Дунав

"Сините" удариха четири греди и надвиха русенци само с 2:0