Техническият директор на Дунав (Русе) - Светлин Симеонов обяви, че през другата седмица ще има яснота около новия старши треньор на тима. Той разкри и за завръщане в тима на познат футболист.

"Мачът с Ботев Пловдив II ще бъде воден отново от Ивайло Кирилов, който въпреки загубата в Крумовград успя да съживи отбора и да създаде така желаната атмосфера в съблекалнята, за която всички говорихме в дните преди мача. Новият треньор на представителния тим ще бъде обявен в понеделник, след като приключи официално ангажиментите си към досегашния работодател (б.р. - почти сигурно това ще е Людмил Киров, който сега води Рилски спортист). Клубът ще разчита на Кирилов, като той със сигурност ще остане в клуба и на позиция, която ще бъде обявена на по-късен етап.

Друга новина е завръщането на Кристиян Тасков. Младото крило и бивш юношески национал изяви желание да помогне в този труден момент на клуба, който му даде шанс за изява в професионалния футбол, като даде всичко от себе си в предстоящите битки на отбора във Втора лига. Тасков ще бъде на разположение на Ивайло Кирилов в разширения състав за мача с Ботев Пловдив II в събота", каза Симеонов, цитиран от "Тема спорт".