Дунав (Русе) обяви трансфера на дефанзивния халф Емил Янчев. Юношата на Черно море за последно бе част от елитния Пирин Благоевград, където записа 8 срещи.

Ето какво написаха "драконите" на официалния си сайт:

Отборът на Дунав привлече още един нов футболист, който идва от отбор от Първа лига. Това е 23-годишният Емил Янчев, който играе на поста дефанзивен халф, като в същото време се справя много добре и като централен защитник. За последно Янчев защитаваше цветовете на Пирин Благоевград.

Емил Янчев е юноша на Черно море, като дебютира в Първа лига едва на 17-години. За "моряците" той записва общо пет сезона преди през 2021-а година да премине в Локомотив Пловдив.

В Пловдив Янчев се превръща в титуляр и още в първия си сезон на "Лаута" записва 21 мача в шампионата на Първа лига. Играе и в двата мача на Локомотив Пловдив срещу Копенхаген в турнира "Лига Европа".

През настоящия сезон Емил Янчев беше част от състава на Пирин Благоевград, където записа осем мача като титуляр през първия полусезон.

Илия Миланов продължава кариерата си в Дунав (Русе)

Илия Миланов продължава кариерата си в Дунав (Русе)

За последно бранеше цветовете на Септември

"Престои ни много тежък втори дял на първенството и затова правим всичко възможно да се подсилим адекватно. Благодаря на ръководството, че успя да осигури смея да твърдя добри попълнения, всички с опит от Първа лига. Само се моля да нямаме толкова много проблеми с контузии, за да можем да сме в най-добрата си светлина и да радваме хората на Русе", заяви старши-треньорът Людмил Киров.

Емил Янчев заяви: "Идвам в Дунав, за да помогна на отбора. Приех тази оферта, защото виждам, че има много потенциал и вярвам, че имаме поле за развитие през пролетния дял. Не мисля, че разликата с лидерите е голяма. Ще се борим във всеки мач за победата, за да зарадваме хората."

В същото време клубът ще се раздели със Станислав Вълчев, след като двете страни прецениха, че най-доброто решение за футболиста е да потърси своето щастие другаде. Клубът изразява своята признателност към играча за неговата работа и му пожелаваме успех в личен и професионален план.