Дунав ще направи специален жест към верните си фенове. Както е известно, "Драконите" създадоха уникална за страната ни организация по образец от Западна Европа.

В нея важните решения се вземат от хората буквално израснали на стадиона и на трибуните - феновете и треньорите от "Академия Дунав", които спасиха и възродиха емблематичния клуб през 2020 година. В края на 2021 г. представителния му мъжки отбор е убедителен лидер в Североизточната Трета лига с пълен актив от 39 точки след 13 победи от 13 мача и голова разлика 47:8.

В последния си мач за годината русенският тим посреща отбора на Устрем (Дончево) от 12:30 ч. на 28 ноември, неделя. Срещата на стадион "Дунав" е 1/8-финал от турнира за Купата на Аматьорската футболна лига.

След като през миналия сезон "Драконите" стигнаха до полуфиналната фаза в надпреварата, сега са амбицирани да я спечелят за трети път в своята история.

Ръководството на Дунав взе решение за иновативен подход, който е и жест към верните му привърженици, а именно - "вход по преценка на зрителя".

"Всеки зрител ще има възможност да закупи билет на стойност по негов избор или просто да подкрепи младия отбор на "Драконите" с присъствието си по трибуните на стадиона в русенския квартал "Здравец". Така всеки ще даде своя принос към любимия отбор, според възможностите и желанието си", съобщиха от клуба и призоваха - "Нека задно да отпразнуваме успешната есен!"

Фен зона с артикули и напитки пък отваря час преди начало на срещата. Тя ще е на познатото място - входа откъм зала "Дунав".

Дунав се нуждае от 600 000 лева, за да мисли за Втора лига

Дунав се нуждае от 600 000 лева, за да мисли за Втора лига

Деян Йорданов говори за плановете на "драконите"