Световният колоездачен съюз (ЮСИ) обяви днес, че пуска в отпуск целия си персонал, изцяло или частично, в опит да "ограничи бурята във финансите", причинена от пандемията.

След като международните състезания бяха спрени поне до 1 юни и паричните потоци прекъснаха, миналата седмица ЮСИ проведе спешна среща, на която бяха договорени редица мерки за облекчаване на икономическото и спортното въздействие на кризата.

Тур дьо Франс може да бъде отложен с един месец

Тур дьо Франс може да бъде отложен с един месец

Това ще доведе до съвпадение на дати с Вуелтата

Първата стъпка беше свързана със заплащането на хората от централата на колоезденето и тя беше много болезнена. Висшето ръководство в лицето на президента на съюза Давид Лапартиен и останалите му колеги от мениджърския екип се съгласиха за намаляване на заплатите, докато 130 други свързани със световното колоездене излизат временно в неплатен отпуск.

Други потвърдени мерки са възстановяването на всички такси за регистрация при анулираните състезания, както и демонстрация на солидарност с организаторите на пробези и обиколки на местно ниво.

"Нашият спорт изпада в безпрецедентна криза от Втората световна война насам. Преместването на Олимпийските игри за 2021 година ни лиши от очакваното тази година плащане на сумите от МОК. От друга страна спонсорите просто ги няма за големите състезания и обиколки", каза още президентът на ЮСИ Лапартиен.

"Таксите за календара и участието в състезанията представляват значителна част от приходите на ЮСИ. Тази инициатива ще има последствия върху финансовите резултати на съюза не само за 2020 година, но вероятно и за в бъдеще", се казва още в изявлението на президента.

Снимка 369943

Източник: www.telegraph.co.uk