Крис Фрум призна, че въпреки обвиненията в измама, се чувства невероятно, след като спечели втората си титла от Тур дьо Франс. В неделя 30-годишният колоездач пресече финалната линия на Шанз-Елизе, хванат рамо за рамо със съотборниците си от "Sky", за да завоюва за втори път титла от най-престижния Тур в колоезденето и да влезе в историята като първия британец, печелил два пъти Тура.

Победител в последния етап стана германеца Андре Грайпел, а в крайното класиране Фрум застана преди колумбиеца Наиро Китана и испанския състезател Алехандро Валведере. Тазгодишното издание на Тура няма да остави изцяло приятни спомени за британеца, който беше обвиняван в измама, че употребява допинг и подменя пробите от урина си.

"Това е невероятно състезание, какво друго мога да кажа? Изпитвам много емоции", каза Фрум, след като финишира в 21-я етап.

"Разбира се ми беше много трудно, както на колелото, така и извън него. Щастлив съм, че отново съм с жълтата фланелка. Имахме някои трудности, излишен стрес извън състезанието, но така стоят нещата през 2015 година", каза Фрум.

Състезанието на Фрум беше съпътствано от доста инциденти и ексцесии. Той се изправи пред множество обвинения за измама при употребата на допинг, като се стигна и до крайности, в които фен хвърли урина по него, докато даваше проби по време на 14-я етап тази година. Пресата в Англия също върти заглавията си около този скандал. "Жълтата фланелка е специална, много специална", каза още Фрум.

"Съзнавам историята й, доброто и лошото, което върви с нея и винаги ще я уважавам. Никога не съм проявил неуважение към този турнир и се гордея, че го спечелихме", каза Фрум. Първата титла на Фрум от Тур дьо Франс е през 2013 година.