Жребият за Втори кръг (1/8 финали) на SESAME Купа на България ще се състои на 10 ноември (петък), от 11:00 часа в Амфитеатралната зала на Национална футболна база Бояна, съобщиха от Българската професионална футболна лига.

На практика в него ще участват 11 отбора, които ще са се класирали до деня на жребия плюс няколко двойки, тъй като 5 мача ще се изиграят до края на месец ноември.

Мачовете от осминафиналите пък са в първата седмица на декември.

Във Втори кръг участват общо 16 отбора, които ще бъдат поставени в една урна при пълен жребий. Изтегленият първи отбор (или двойка отбори) е домакин в срещата.

До момента право на участие в 1/8-финалите на турнира придобиха тимовете на Локомотив Пловдив, Локомотив София, Хебър Пазарджик, Пирин Благоевград, Арда Кърджали, ЦСКА 1948 София и Ботев Враца от Първа лига, както и тимовете на Литекс Ловеч и Спартак Варна от Втора лига.

До датата на жребия ще станат ясни още два отбора - победителите от двойките Струмска слава Радомир - Ботев Пловдив и Черноморец Балчик - ЦСКА София.

Като двойки в жребия ще участват Черноморец Бургас - Етър Велико Търново (18.11), Бдин Видин - Берое Стара Загора (18.11), Балкан Ботевград - Лудогорец Разград (22.11), Дунав Русе - Левски София (22.11) и Янтра Габрово - Славия София (23.11) .

Жребият се определя 8 двойки отбори, като домакин ще бъде първия изтеглен отбор. Победителят се излъчва в една среща съгласно условията на чл. 19, ал. 1, ал. З, ал. 4 и ал. 5. на Наредбата за първенствата и турнирите на БФС и се класира за Трети кръг (1/4 финал) на турнира.

Мачовете ще се играят в периода 5-7 декември 2023 година.