ЦСКА  ще изиграе първия си мач от тазгодишното издание на турнира за Купата на България. Съперник е Гигант (Съединение), който е трети в Югоизточната Трета лига.

Треньор на отбора е Георги Мечечиев. 44-годишният специалист е със сериозен опит в родния елит и има куп сблъсъци срещу "червените" като футболист. През активната си професионална състезателна кариера той е играл за Берое, Нефтохимик Бургас, Спартак Варна, Славия, Локомотив Пловдив и Монтана.

"До момента са продадени 2000 билета. 1500 са за феновете на ЦСКА, а ще дойдат и още хора. Така че очакваме около 4000 човека", започна Мечечиев, бивш футболист на Славия, Локо Пд и Монтана.

"Чувството да победиш ЦСКА е невероятно. Изпитвал съм го като футболист. Искам да го изпитам отново, вече като треньор. Но съм реалист. Знаем каква е класата на "червените" и колко силни са те. Все пак са лидер в Първа лига. Истината е, че момчетата ще изпълнят една своя мечта - да играят срещу ЦСКА. Повечето от тях не са си и помисляли да играят срещу този съперник. Все пак говорим за момчета, които работят като доставчици, в магазини, във фабрики", добави Мечечиев пред "Мач Телеграф". 

Гигант (Съединение) - ЦСКА 7:8 след дузпи! (Развой на срещата по минути)
на живо

Гигант (Съединение) - ЦСКА 7:8 след дузпи! (Развой на срещата по минути)

Двубоят на "армейците" е от 12:00 часа

Друго обаче е интересно за 44-годишния треньор. Той е бодибилдър и определено тялото му е впечатляващо.

"От 8 години се занимавам с бодибилдинг. Запалих се, когато бях в Германия. Именно там отидох в края на моята футболна кариера. Играех в отбора на Нойбой от Пета германска дивизия. Сега работя като фитнес-инструктор в голяма верига в Пловдив. Това е градът, в който живея от 20 години. Тренирам 5 дни в седмицата по час и половина. Понякога и по повече. 30% обаче е фитнес, а 70% - хранителен режим. Не използвам никаква химия. През лятото ям само пиле, ориз и салати. Накрая вече ми омръзва от пилешко", смее се Мечечиев.

"В отбора на Гигант Съединение няма футболист с моята физика. Два пъти се изкъпах в тяхната съблекалня. След това започнаха да завиждат и спряха да ме пускат да се къпя при тях", каза през смях Мечечиев.