Никола Попов беше назначен за главен арбитър на финала за SESAME Купа на България между отборите на ЦСКА и Левски. Това бе изненадващ ход от страна на Съдийската комисия, след като всички очакваха рефер номер 1 Георги Кабаков да ръководи двубоя. Допълнителни индикации затова бе факта, че Кабаков така и не получи наряд за някой от четирите полуфинални мача, където реферираха съдии номер 2, 3, 4 и 5. В това число бе и Никола Попов, който бе главен съдия на мача Славия - ЦСКА, който "червените" спечелиха с 2:0 на стадион "Александър Шаламанов", пише dsport.bg.

Малко след назначението от ръководството на ЦСКА пуснаха декларация с искане Никола Попов да не бъде главен съдия, като изтъкнаха доводи с близките му отношения със Станимир Стоилов и "други фактори".

Никола Попов е съдия номер 4 в ранглистата за настоящия сезон. Преди него са Георги Кабаков, Ивайло Стоянов и Волен Чинков. Попов е един от международните рефери в България.

Какъв беше сезона на Никола Попов свързан с мачове на Левски и ЦСКА?

Реферът ръководи по 4 мача на двата отбора този сезон, като единствения двубой, в който един от столичните грандове не успя да победи е гостуването на Левски на Локомотив в Пловдив. Там мачът завърши при резултат 2:2.

Всъщност Никола Попов бе четвърти съдия на финала за Купата на България между Арда и ЦСКА миналата година, а след това изпълнява същите функции и по време на мача за Суперкупата между Лудогорец и ЦСКА.

Мачовете на Левски ръководени от Никола Попов

Локомотив Пловдив - Левски 2:2 (показани 6 жълти картона)

Левски - Пирин 3:0 (показани 3 жълти картона)

Царско село - Левски 0:1 (показани 4 жълти картона)

Левски - Локомотив София 1:0 (показани 2 жълти картона)

Мачовете на ЦСКА ръководени от Никола Попов

Царско село - ЦСКА 1:2 (показани 3 жълти картона и червен картон на Жеферсон)

ЦСКА - Арда 2:1 (показани 8 жълти картона)

ЦСКА - Черно море 2:0 (показани 5 жълти картона)

Славия - ЦСКА 0:2 (полуфинал Купа България)(показани 7 жълти картона).