Спартак (Варна) отстрани Локомотив (София) от турнира за Купата на България! Варненци се класираха на четвъртфинал след изпълнение на дузпи, тъй като срещата в редовното време завърши 0:0. 

Александър Цветков, Атанас Зехиров и Ахмед Ахмедов не сбъркаха от бялата точка. За "червено-черните" пък грешници се оказаха Красимир Станоев и Симеон Мечев.

Снимка 642545

Източник: startphoto.bg

Противно на очакванията, гостите от Варна създадоха първата опасна атака, която за малко да им донесе попадение. Мехмед Сабри преодоля Бруно Франко, след което стреля, но стражът Александър Любенов изби удара му.

Първият точен удар за домакините бе отправен в 51-та минута от халфа Симеон Мечев. Последва нова атака за "червено-черните", която завърши с рутинно спасяване на Георги Георгиев.

Снимка 642552

Източник: startphoto.bg

Най-интересната ситуация се случи в края на мача. Тогава"Столичните железничари" пропуснаха чудесна възможност да сломят съперника си секунди преди края на редовното време. Бруно Франко центрира към Димитър Митков, а нападателят я отклони с глава в горния стълб на вратата. Мачът навлезе в продължения, в които не се случи нищо по-интересно. 

Локомотив (София) - Спартак (Варна) 0:0 (Развой на срещата по минути)
на живо

Локомотив (София) - Спартак (Варна) 0:0 (Развой на срещата по минути)

Осминафинал от турнира за Купата на България