Президентът на Българската професионална футболна лига Атанас Караиванов коментира финала за Купата на България, организацията му, нивото на футбола в него, оспорваното първенство и новият календар на efbet Лига.

"Без да искам да давам собствени оценки, защото организацията е дело на професионалната футболна лига смятам, че направихме каквото трябва. Стадион "Васил Левски" е място, където е реално възможно да се прави организация за мач от високо ниво, какъвто е този. За мен не трябва да се търси връзка с посещаемостта, а с нивото на мача. Тоест да има стадион, който отговаря на европейските критерии. Ние се постарахме. Хареса ми как мина мачът. Хареса ми самият мач като футбол и качество.

Лудогорец победи ФК ЦСКА 1948 с 3:1 във финала за Купата на България

Лудогорец вдигна Купата на България пред празните трибуни на стадион "Васил Левски"

Вижте подробности

Съвсем логично това са първият и третият отбор в класирането. Очакваше се това да стане. Общо взето мога да кажа, че съм доволен от това, което се случи", започна Караиванов.

"Определено е заслужена победата на Лудогорец. През първото полувреме можеха да вкарат още голове, във второто със сигурност можеше да допуснат обрат. Не е наша работа да коментираме решенията на ВАР, има си съдийска комисия. Видя се, че Лудогорец за подобен тип мачове има много опит. Момчетата в червено, които направиха много за отбора за съвсем кратко време, но съвсем логично финалът си финал - той е друг тип мач."

Чочев: Съжалявам, че загубихме, но Лудогорец ни надигра и заслужено спечели

Чочев: Съжалявам, че загубихме, но Лудогорец ни надигра и заслужено спечели

Чочев изрази съжалението си, че тимът му не е успял да триумфира

"Първенството е изключително оспорвано. За мен ще се реши в последния кръг. Нищо не бих могъл да кажа. Убеден съм, че решителните две срещи за титлата ще са в последния кръг", добави той.

"Календарът е изцяло консултиран с нас. Взели сме максималното в рамките на логичното. Старт на първенство средата на юли, подновяване, средата на февруари. Факт е ,че имаме да изиграем 35 или 36 кръга. Видях, че започва да става дискусия, защото плейофите не са в два мача, просто няма дати.

Ако се изиграят още пет,шест кръга, стават над 40 при 16 отбора, това няма как да стане. Това всичко е одобрено от отборите, това е регламент. Най-важното е регламентът да бъде обявен в началото на сезона и да се спазва. Не съм привърженик на това да се правят промени в движение на неща, които са записани в нормативните докменти", каза още Караиванов.