Лудогорец постигна измъчена победа с 2:0 над Розова долина и продължава напред за Купата на България. Първото попадение в сблъсъка отбеляза Димитър Илиев в 60-та минута, а Рик Джонатан се разписа в добавеното врема на мача. "Орлите" бяха улеснени в края на първата част, след като Венцислав Иванов получи втори жълт и респективно червен картон.

Първа възможност за гостите бе в първите минути на срещата. Доминик Янков отправи удар, който първоначално рикошира в защитник, а след това стражът на Розова долина отклони топката в корнер.

В 20-та минута имаше мощен изстрел от дистанция от страна Текпетей, но вратарят на домакините се намеси качествено и изби в ъглов удар. Последва и удар на Игор Тиаго, който обаче премина покрай вратата.

Снимка 595627

Източник: startphoto.bg

В средата на втората част играчите на Розова долина организираха първа по-сериозна атака в мача, когато центриране към вратата на Слуга можеше да го затрудни и да се превърне в попадение.

Червен картон бе показан на Венцислав Иванов малко преди края на първото полувреме. Футболистът на домакините фаулира съперник в стремежа си да му отнеме топката. Съдията счете, че е имало прекомерна грубост и отстрани нападателя от игра. Изгонването определно усложни срещата за скромния отбор от Казанлък.

Снимка 595628

Източник: startphoto.bg

Страхотно спасяване направи Димитър Иванов. Най-активният в състава на гостите Текпетей овладя подаване от Сисиньо и отправи топовен изстрел, ала Иванов предотврати гол във вратата си.

С оглед на играта до момента "орлите" закономерно излязоха напред в резултата в 60-та минута. Димитър Илиев се оказа най-съобразителен в наказателното поле на домакините, когато след разбъркване, топката попадна в краката му и той от непосредствена близост не сгреши. Домакините имаха претенции за засада, но те не бяха удовлетворени.

Снимка 595625

Източник: startphoto.bg

Бърнард Текптей продължи с непрестанните си набези и в 70-та минута нацели десния страничен стълб. Натиска на гостите продължи и малко след това Димитър Иванов парира удар, който бе много близо да се озове във вратата му.

Лудогорец реализира за втори път в добавеното време. Игор Тиаго се устреми напред, навлезе в наказателното поле и с прецизно подаване намери Рик Джонатан и той отбеляза на празна врата, за да оформи крайния резултат.

Розова долина - Лудогорец 0:2 (Развой по минути)
на живо

Розова долина - Лудогорец 0:2 (Развой по минути)

Вижте подробности