Металург (Перник) водеше с 1:0 на Миньор (Перник) до 83-та минута в мач за Купата на България, но двубоят така и не завърши. 

Седем минути преди края на двубоя на фенове на гостите нахлуха на терена и удариха в главата страничния съдия, след което главният рефер прекрати мача. Гостите нахлуха на терена и започнаха да чупят и да атакуват феновете на домакините.

"Металурзи" поведоха в мача в 8-тата минута след гол на Димитър Савов след асистенция на Марио Георгиев. До края та полувремето Металург изпусна да удвои резултата след като се откри добро положения пред Денислав Балев.

Второто полувреме започна с натиск на гостите, но до голова положение не се стигна. "Металурзи" се затвориха и умората си каза думата в последните минути се играеше само пред тяхната врата. В последните минути на мача втори жълт и червен картон получи Венцислав Василев от гостите.

Така се стигна до 83-та минута на двубоя, когато срещата беше прекратена. 

Предстои БФС-Перник да се произнесе по случая, но най-вероятно ще присъди служебна победа 4:0 на металурзите. Представителят на област Перник ще играе още баражи за определяне на отборите от Югозападната зона за същинската част. Общо шест регионални представители в тази Зона ще спорят за четири места.