Една от легендите на столичния Славия - Чавдар Цветков сподели пред ТОПСПОРТ очакванията си за финала за Купата на България. "Белите" се изправят срещу Левски в спор за отличието в надпреварата.

В типичния си стил, емблематичният голаджия "отстреля" футболните хулигани в страната, казвайки че поведението им е неприемливо.

Цветков пожела по-добрият отбор да спечели финала и подчерта големия принос, по думите му, на Венцеслав Стефанов за развитието на младите таланти в Славия.

Мнението на Чавдар Цветков:

Г-н Цветков, този път няма да си говорим за Локо, а за любимата Ви Славия.
- Славия винаги остава в сърцето. Няма значение колко години са минали.

Готови ли са "белите" да вдигнат купата? Отново, след толкова голяма пауза. И отново в мач с Левски.
- Ще ги видим дали са готови. Ако са по-добри - да я вдигат. Ако не, ще загубят.

Снимка 352678

Източник: LAP.bg

Достатъчно подготвени ли са в тима за подобно високо препятствие? Голяма част от специалистите сочат "сините" за категоричен фаворит.
- Фаворити във финал няма. И едните ми любими "бели" са на финал, и другите. Дано спечелят и двата състава мачовете си.

Визирате Реал (Мадрид), предполагам?
- Отявлен фен съм им. Да, визирам ги. Дано спечелят. Имат силите да го направят, разбира се. Както и Славия.

Златомир Загорчич: Финалът с Левски няма да е лесен

Златомир Загорчич: Финалът с Левски няма да е лесен

Наставникът е разочарован след отличното начало срещу Локомотив (Пд)

Връщайки се на българска вълна, един срещу друг ще се изправят два доста различни по почти всички параметри съперници. Младостта срещу опита, преобладаващо български отбор срещу такъв, съставен от много чужденци, различни цели, различни мащаби в двата състава...
- Така е. Има го това с чужденците. На всички прави впечатление. Ние също не сме изключение, с нашите трима-четирима български титуляри... Не е добре. Докато при Венци не е така.

Г-н Стефанов? Той не спира да подчертава факта, че "белите" залагат на млади, родни таланти.
- Може всякакъв да го наричате в медиите, но на Венци това не можете да му го отречете. Приносът му не е от последните години, а откакто е начело на клуба. Безценно е това, което прави и трябва да бъде поздравен. Правилна политика.

Снимка 287837

Източник: LAP.bg

Която е от значение и за националния отбор...
- Разбира се. Много неща изслушах за Хубчев. Но първо, преди всичко останало, когато се обсъждат качествата му и селекционните му умения, трябва да вземем предвид това, от което може да избира. Реално погледнато, какъв избор има той? Никакъв. Много ограничен. Защото не всички работят като Венци. Страх ги е да не загубят точки и да не бъдат освободени. Трябва да се рискува, ако иска човек да бере плодовете на своя труд. Ако всички президенти са като него и господин Крушарски, футболът ни ще изглежда по много по-различен начин.

Снимка 355055

Колко момчета продаде Венци в Италия? Някой гледа ли ги тези неща? И не само в Италия. Кой друг прави същото? Левски ли? Или ЦСКА? Чужденци, та чужденци... Само това си знаем. В мача между Лудогорец и ЦСКА играха по 9 чужденци. И на скамейката имаше още. Кой печели от това? Не е Хубчев, бъдете сигурни. И съответно не е България. И с тези изцепки на феновете... Дано няма такива на финала.

Снимка 350218

Източник: LAP.bg

Мерките бяха сериозно затегнати, след последните неприятни инциденти. По всяка вероятност никой няма да позволи нещо подобно да се случи в сблъсъка за трофея.
- Едно време нямаше такива глупости. Отивахме да гледаме футбол, а не да правим глупости. Какво толкова делят? Бомби, димки, бият се, заканват се едни на други. Ако щете ми вярвайте, но преди години можеше да се види пейка на трибуните, на която седяха едновременно фенове на Левски, ЦСКА, Славия и Локомотив (София). Сега как ще стане това? И на терена всички бяхме приятели. Имаше спортна злоба и надиграване, но не с лошо, както е сега.

Снимка 355057

Нека по-добрият победи във финала. Който е във форма и иска повече трофея, нека го вземе. И без това от дълго време нямат отличие нито "бели", нито "сини". Нали ги създадоха едно време Левски, за да има великата Славия кой да бие.