На финала за Купата играчите на Ботев и Локо ще излязат със специални фланелки с логото на европейската столица на културата Пловдив 2019. Те бяха показани днес от кмета на града Иван Тотев, по време на съвместната среща между клубовете, фенове и ветерани от двата отбора, инициирана от Областния управител Здравко Димитров. На нея присъства и директорът на ОД на МВР - Пловдив старши комисар Атанас Илков.

Общият призив бе за организирано тръгване от Пловдив до София, мачът да мине без ексцесии, по-добрият отбор да победи, а по същия културен начин да преминат и тържествата на носителя на Купата в Пловдив същата нощ и на следващия ден.

"Това е голям ден за Пловдив в годината, в която сме Европейска столица на културата. Купата ще е в Пловдив, нека по- добрия отбор победи", заяви Иван Тотев. 

"Искам още веднъж да призова работодателите да освободят служителите си, за да могат да гледат този исторически мач", добави кметът на града.

Той добави, че по последни данни до момента са продадени над 11 000 билета, а очакванята си за 15 000.

"За нас това кой ще победи не е важно, важно е да стане празник на Пловдив", каза още градоначалника.

Той съобщи, че на 16 май, от 12,00 часа в сградата на Общината ще бъде посрещнат победителят и от терасата ще бъде показана Купата.

"Да се съберем и да си направим купона. Пожелавам успех на Ботев, ама дано да паднат. Нека да си подадем ръка и от тук нататък да правим спорт, а не интриги. Да покажем класен футбол", заяви президентът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски.

На 15 май ще бъде мобилизирана и цялата техника на полицията на София и Пловдив. Старши комисар Атанас Илков обясни, че агитките на двата отбора трябва да се организират и да тръгнат заедно, като феновете на единият клуб ще потеглят час по-рано, за да няма напрежение. Агитките ще бъдат ескортирани от служители на пловдивската полиция, като освен това по цялата магистрала ще има позиционирани патрулки. Пристигайки в София, феновете на двата отбора ще бъдат разделени, както и след приключването на срещата.

Крушарски: Истинското дерби е Локо - Ботев, а не Левски - ЦСКА

Крушарски: Истинското дерби е Локо - Ботев, а не Левски - ЦСКА

"Нека покажем на София кой е най- футболния град в България"