Бразилецът Жеферсон, който е рекордьор по участия сред чужденците в историята на ЦСКА (160), а в някои срещи бе и капитан на тима, все още не може да си намери отбор, след като напусна "Армията" през лятото.

Вместо това 29-годишният опорен халф играе за различни аматьорски отбори в родината си. Вчера той взе участие в сблъсъка между Перола Негра и Донос да Бола. Очакваше се изкаралият 5 години и половина в ЦСКА футболист да си намери клуб в първа или втора дивизия на Бразилия, но засега това не се случва.

Любопитно е как ще се развие кариерата на Жеферсон, тъй като в последните години вече двама играчи на практика приключиха пътя си в спорта, след като напуснаха Борисовата градина. Това се отнася за Жером Синклеър, който отвори... ресторант за печено пиле в Англия и гвинееца Жул Кейта, който бе низвергнат от Ланс.

Французите настояваха, че ЦСКА е длъжен да го откупи след периода му на "Армията", но червените и ФИФА бяха на друго мнение. Резултатът бе, че Кейта дълго време не получаваше право да тренира и вече две години не е играл футбол, пише "Тема Спорт".

И новата дата на ЦСКА - Левски може да създаде проблем

И новата дата на ЦСКА - Левски може да създаде проблем

Вижте защо