Левият бек на ЦСКА Жеферсон Телес се е прибрал в Бразилия. Бранителят е в лазарета от близо 20 дни, след като се контузи на последната тренировка преди първия мач с Копенхаген. В крайна сметка се оказа, че травмата му е сериозна, претърпя операция в Германия и ще отсъства поне 2 месеца. В следващите 3 седмици той ще се възстановява в родината си по специална програма.

Жеферсон замина за Бразилия вечерта в неделя. Не е изключено бранителят да бъде изпратен и на процедури в клиниката в Щутгарт, с която ЦСКА работи, но това вероятно ще стане на по-късен етап.

Има голяма вероятност "Армейците" да вземат още един ляв бек предвид травмата на Жеферсон. В момента те имат само младока Ангел Лясков. Той се представя солидно в отсъствието на бразилеца, като направи силни минути и в мача с Верея. На "Армията" се опитват да се подсилят и с офанзивен халф, като развитие по тези трансфери трябва да има в близките дни.

Позитивните новини около контузените в ЦСКА са свързани с Жоржиньо. Бразилецът вече тренира на облекчен режим, като скоро се очаква да се включи и пълноценно в заниманията. Енрике Рафаел обаче ще остане в лазарета поне още два месеца. И той заедно с Жеферсон се очаква да се завърнат в игра едва в края на октомври или през ноември. Крилото се възстановява от счупена ключица, пише "Тема Спорт".

Нововъведение в тренировъчния процес на ЦСКА

Нововъведение в тренировъчния процес на ЦСКА

"Червените" със система като на големите грандове